persoonlijke ervaringen

juni 28, 2019 11:12 am Uitgegeven door

Herman:

Mijn ervaring met Cranio

Vanaf het moment dat ik met Cranio in aanraking kwam, werd het mij duidelijk dat mijn lichaam een bijzonder geheugen heeft. Buiten mijn hersenen slaat mijn lijf ook zaken op. Ik had daar nooit zo bij stil gestaan, maar ben nu blij dat mijn ogen op dit punt geopend zijn. Ik besef me nu dat ik nog steeds veel emoties opsla in mijn lijf, en zelfs zonder dat ik daar erg in heb. In de afgelopen jaren zijn er veel heftige emotionele gebeurtenissen in mijn leven geweest. Dit uit zich in lichamelijke klachten. Met Cranio ontspant mijn lichaam zich en krijgt het de ruimte om zaken te verwerken. Juist vanuit die ontspannen houding en de vragen van de therapeut, worden mijn klachten naar oorsprong verduidelijkt. En kan ik daar ook iets mee doen.

 

————————————–

 

In 2018 raakte ik steeds slechter in mijn vel. Mentaal en fysiek raakte ik steeds verder in de knoop. Ik kreeg toenemend last van spoken uit het verre en recentere verleden en op mijn werk liepen zaken niet lekker. In toenemende mate kreeg ik vage pijnklachten door mijn hele lijf en ervoer uitputtingsverschijnselen. Mensen om mij heen vroegen zich af of ik niet tegen een burn-out  aanzat. Ongeveer 20 jaar geleden heb ik in een situatie van overspannenheid gezeten en dat wilde ik niet nog een keer meemaken.

Via een wederzijdse vriend ben ik in contact gekomen met cranio-sacraal therapie (CRANIO) en Mayra. Aanvankelijk had ik twijfels bij deze voor mij onbekende vorm van therapie. Ik vond het maar vaag gedoe. Toch heb ik de stap gezet om een afspraak te maken. Ik had dat veel eerder moeten doen! Bij de behandelingen komen de mentale en de fysieke kant van de mens bij elkaar.

De behandeling op zich maar zeker de gesprekken met Mayra hebben mij mentale en naar mijn idee juist daardoor ook fysieke gezondheid gebracht. Een groot deel van mijn verdriet, frustraties en boosheid zijn uitgedempt, zo wil ik het noemen. Deze zijn niet weg maar naar de achtergrond verplaatst en sta ik weer vrolijker en lichter in het leven.

B.E

 

——————————————

 

In categorie: Geen categorie

Deze post is geschreven door Mayra Lamping