Over mij

Ik ben Mayra Lamping. In 1990 afgestudeerd als fysiotherapeut, waarna ik dit vak gedurende een aantal jaren heb uitgeoefend. Ik had daarbij steeds het gevoel meer te willen betekenen voor patiƫnten die met bepaalde klachten bij mij kwamen. Misschien had ik dat gevoel wel, omdat het enkel te lijf gaan van symptomen voor mij niet bevredigend werkte.

Persoonlijke gezondheidsklachten brachten mij op enig moment op het spoor van Cranio Sacraal therapie. De ervaring die ik daarbij als patiƫnt opdeed, waren voor mij zo uniek, dat ik besloot zelf deze opleiding te gaan volgen. In 1995 ronde ik de eerste 2 opleidingsdelen met veel persoonlijke voldoening af. Dit was hetgeen waar ik naar zocht, vooral omdat deze therapie gericht is op de oorzaak van klachten.

Na een tijd voor het moederschap te hebben gekozen, groeide in mij de wens om de opleiding Cranio Sacraal therapie weer verder op te pakken. Zo studeerde ik in november 2017 af als Cranio Sacraal therapeut aan het Upledger Instituut Nederland.

Ik prijs mij gelukkig met deze weloverwogen persoonlijke keuze, want deze opleiding maakte mij als persoon sterker en de uitoefening van dit vak laat mij voortdurend persoonlijk groeien. Een betere keuze had ik niet kunnen maken. Cranio gaf/geeft mij een bewustwording van diepere lagen in mijn lichaam en hoe het bij mij werkt. Die bewustwording gun ik iedereen.

In mijn eigen praktijk behandel ik mensen vanuit een holistische visie, die ten grondslag ligt aan Cranio. Ik ga uit van de rijkdom van de totaliteit in ons lichamelijke, psychische, sociale en spirituele zijn. Want wij zijn als mens veel meer dan de schouder of nek die behandeld moet worden. Cranio heeft mij laten ervaren dat er veelal veel meer achter dit soort lichamelijke klachten zit. Het heeft mij laten inzien dat bepaalde gebeurtenissen van weleer veel invloed kunnen hebben in het hier en nu. Cranio opent in mijn beleving en ervaring, inzicht in de mens als geheel en opent wegen om gelukkig, gezond, bewuster en (in menselijke zin) rijker verder te gaan.